PİRAZİZ EREN ÖMER HEKİM İlköğretim Okulu Açıldı

PİRAZİZ EREN ÖMER HEKİM İlköğretim Okulu Açıldı

İLİMİZE; 3 SAĞLIK OCAĞI, 2 İLKÖĞRETİM OKULU, YURT, DERSLİK VE ÇOK SAYIDA ESER KAZANDIRAN HEKİM, GİRESUN VALİLİĞİ TARAFINDAN TÜRKİYE’DE YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
Cumhurbaşkanlığı Takdir Belgesi ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim’e, yaptırdığı okulun açılış töreninde Giresun Valiliği tarafından Türkiye’de Yılın Ahi Beyi Beraatı verildi.
Hekim tarafından 3 yıl önce henüz 12 yaşındayken vefat eden oğlu Ömer Hekim adına yaptırdığı Piraziz Eren Ömer Hekim İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Piraziz Belediye Başkanı Hasan Şenel, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, Piraziz Sağlık Birimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edip Özer, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri okul öğrencileri ve velileri katıldı.
Kaymakam Ali Hamza Pehlivan törende yaptığı konuşmada; “İlçemiz son 3 yılda özellikle eğitim alanında önemli atılımlar yaptı. Bu atılımlarımızdan bir tanesi milli eğitim çalışmalarımızı bir üstü seviyeye çıkardık.Bir diğeri ilçemizdeki okuma-yazma oranını yüzde yüze ulaştırdık.Bugünü anlamlı kılan ise ilçemize eğitim alanında değerli işadamımız Öner Hekim tarafından oğlu Ömer Hekim adına yaptırdığı okulun açılışını gerçekleştirmektir.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bu hafta ilköğretim Haftası olduğu gibi aynı zamanda Ahilik Haftasıdır da. Bilindiği gibi Ahilik cömertlik teşkilatıdır. Ahi Bey’leri de cömertliğin ve kardeşliğin temsilcisidir. Bizde Giresun Valiliğimizin kararı ile İlçemizde Ahi Beyliğini en iyi temsil eden Öner Hekim’i, Türkiye’de Yılın Çağdaş Ahi Beyi seçtik.”dedi.
Bugüne kadar yaptığı hayırseverlerin bundan sonra da devam edeceğini belirten Sanayici İşadamı Öner Hekim ise; “Biz memleketimize elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz ve çalışacağız. Memleketimize yapacağımız en büyük hizmetinde eğitim ve sağlık alanında olduğunu düşünüyoruz. Memleketimize ne kadar hizmet etsek azdır” dedi.
ÖMER’İN BAYRAK SEVGİSİNİ ANLATTI-Hekim şunları söyledi: “Bugün benim için çok önemli. Oğlumun adını taşıyan bir eseri daha hizmete sokuyoruz.

Henüz 12 yaşındayken aramızdan ebediyete ayrılan oğlum Ömer Hekim’in Vatan, Bayrak, Millet sevgisi ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Oğlum çok hareketli yerinde durmayan bir çocuktu. Ancak ne zaman İstiklal Marşımız okunsa hazır ol vaziyetine geçer öyle beklerdi. Yerinde duramayan oğlumuzu da bu yüzden ablası durdurabilmek için İstiklal Marşımızı okurdu. İşte oğlumuza bu Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini aşılayan öğretmenleridir. Oğlumun adını yaşatmak için yapmaya çalıştığımız bu hizmetler az gelir.”dedi.

Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi de Öner Hekim’in yaptığı hizmetlerle herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “O’na ne kadar teşekkür etsek, takdir etsek azdır. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından halkoyunu ekibi gösteri yaptı.
Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Piraziz başta olmak üzere Giresun’un ve ülkenin birçok yerine sağlık ve eğitim desteği veren Sanayici İşadamı Öner Hekim’e yılın Ahi Beyi Beraatı verdi.Vali Yardımcısı Yılmaz’dan Ahi Beyi Beraatını alan Öner Hekim, bugüne kadar aldığı unvanların içerisinde en anlamlısının olduğunu söyledi.
Daha sonra okulun açılış kurdelesi Öner Hekim eşi Perihan Hekim’le birlikte protokol tarafından kesildi.

Açılış töreni kokteylle sona erdi.


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler