HEKİM SÜT’te YAŞAR Dönemi

HEKİM SÜT’te YAŞAR Dönemi

Hekim Süt Genel Koordinatörlüğü görevine atanan İsmail Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, fabrikada yapılan teknolojik revizyon ve tüketime sunulan yeni ürünler hakkında bilgi verdi.
Yaşar,1995 yılında üretimi durdurulduktan sonra 3 yıl atıl halde bekletilen, bütün makine aksamı, araç- gereçleri ile birlikte çürümeye terk edilen Süt Endüstri Kurumu(SEK)’na ait fabrikanın, harabe halde iken özelleştirme kararı kapsamına alındığını hatırlattı.
EN İYİ ÖZELLEŞTİRME ÖRNEĞİ
Fabrikanın 1998 yılında Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim tarafından çalışma şartı olmaksızın satın alındığını söyleyen İsmail Yaşar, “Sayın Hekim, bir memleket severlik örneği göstererek fabrikanın üretimine devam etmesi yönünde tercihini kullanmış ve fabrikayı Giresun’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi, iş ve istihdamın artırılması, böylece göçün önlenmesinin bir aracı olarak görmüştür. Bu ulvi duygulardan hareketle fabrika, kısa bir süre içinde dünyada süt ve süt ürünleri üretiminde kullanılan en son teknolojiyle, hiç bir bedelden kaçınılmayarak modernize edilmiş ve Hekim Süt olarak Giresun’a kazandırılmıştır” dedi.

Hekim Süt’ün bütün projeleri, yatırımları hiçbir kuruluştan, hiçbir para-kredi kurumundan destek almadan tamamen Hekim Holding’in kendi öz sermayesiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Yaşar,

“Bu nedenle Giresun SEK, “En iyi özelleştirme örneği” olarak Türkiye tarihine geçmiştir” diye konuştu.

“TÜRKİYE ÖLÇEĞİNDEKİ FİRMALARLA REKABET EDİYORUZ”

Hekim Süt’ün her geçen gün teknolojisini yenileyerek değişip, geliştiğini söyleyen Koordinatör Yaşar, şunları söyledi: “Hekim Süt’e katkıyı Giresun’a hizmet olarak gören Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Öner Hekim, önemli bir bütçe ile mevcut sistemimizin revizyonunu sağlamıştır. Bu son yeni teknolojik yatırımlarla Hekim Süt, aynı zamanda alanında faaliyet gösteren Türkiye ölçeğindeki firmalarla rekabet etme ve daha kaliteli üretim ve ürünlerini çok ve çeşitli boyutlarda ambalajlama imkanına kavuşmuştur.

Sonuç olarak; Hekim Süt, 2000 yılından başlayarak günümüze kadar geçen sürede bir taraftan teknolojik değişim ve gelişimini sürdürürken, bir taraftan da yönetim, üretim ve pazarlama politikalarını ve hedeflerini belirleyerek kurumsallaşmış, Giresun’la özdeşleşen marka olmayı başarmıştır.

Halen 15 bin metrekare alanda, deneyimli, profesyonel 30 dolayında çalışanıyla faaliyet gösteren fabrikamız, 3 bin dolayında aileden günlük olarak süt almaktadır. Bunlar ve çalışanlarımızın aile birey sayıları düşünüldüğünde fabrikamızın yöremiz ekonomisine ciddi katkı sunduğu anlaşılacaktır”.

10 ÜRÜN, 31 ÇEŞİTTE AMBALAJLANARAK TÜKETİCİYE SUNULUYOR

İsmail Yaşar, ürünlerinin uluslararası gıda güvenliği belgelerine sahip, tescilli, yöresel tatlar içeren, doğal, yüzde yüz hijyen olduğunu söyledi. Yaşar, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, yoğurt ve ayran başta olmak üzere toplam 10 çeşitten oluşan süt ürünü ürettiklerini ve buna ilave olarak , Hekim Dil Peyniri, Hekim Tel Peyniri ve Hekim Örgü Peyniri’nin AR-GE çalışması tamamlanarak satışa sunulduğunu anlattı.

Bu ürünlerin 31 çeşit gramajlarda ambalajlanarak tüketiciye sunulduğunu söyleyen İsmail Yaşar, yeni hedeflerini de şu cümlelerle anlattı: “Hekim Süt, bu yeni dönemde de Başkanımız Sayın Dr. Öner Hekim’in öncülüğünde yeni atılımlarla Giresun’a hizmete devam edecektir. 2013 yılı bizim için atılım yılıdır.

Bunun için başta Valimiz Dursun Ali Şahin olmak üzere tüm yerel yöneticilerimizi, belediye başkanlarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerini, siz değerli basın mensuplarını ve Giresun halkını yanımızda görmek istiyoruz”.

Hekim Süt Koordinatörü İsmail Yaşar, toplantı sonrasında basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek üretim hakkında bilgiler verdi


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler