Hekim Süt’e Süt Yetmiyor

Hekim Süt’e Süt Yetmiyor

Giresun’da faaliyet gösteren Hekim Süt Endüstrisi, Giresun ve Ordu yöresinden toplanan sütler mamul üretimine karşılamaya yetmeyince, başka yörelere yöneldi. Fabrika yönetimi, yaptığı anlaşmayla Burdur bölgesinden süt alımına başladı. İlk parti sütler geçen hafta tırlara monte edilmiş özel tanklarla Burdur’dan Giresun’a getirildi. Hekim Süt İşletme Müdürü Mehmet Kıran, “Halkımıza hijyen koşullarda, daha kaliteli ve ucuz ürün sunmak için sütün kalite değerlerini ve bize maliyet fiyatını önemsiyoruz. Bölgemizdeki kooperatif ve üreticilerle kurduğumuz ilişki buna göre sürüyor.

Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi başka yörelerden de süt getirerek kapasitemizi artırıyoruz” dediler.

TALEBİ KARŞILAMAK İÇİN

Kıran açıklamasında şu görüşler dile getirildi: “Yöremizde hayvancılığın ve mandıra tipi üretimin tam olarak gelişmemesi nedeniyle sürekli hammadde sıkıntısı yaşıyoruz. Bir de kış mevsiminde köylerde süt üretimi azalıyor. Başka illerden gelen toplayıcı firmalar da var. Bu nedenle ancak kapasitemizin üçte biri kadar çalışabiliyoruz. Ürünlerimize son dönemde artan yoğun talebi karşılamak için bu yola başvurduk. Bu amaçla Burdur’dan da maliyeti fazla olmasına rağmen süt getirterek üretim kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz. Giresun ve Ordu yöresinden de süt alımlarımız sürüyor.”

EN İYİ ÖZELLEŞTİRME ÖRNEĞİ

Hekim Süt Endüstrisi A.Ş, Türkiye’deki en başarılı özelleştirme örneği olarak gösteriliyor. Süt Endüstrisi Kurumu’na
ait fabrika çürümeye terk edildiği sırada 1998 yılında Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim
tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alındı. Hekim fabrikanın çalıştırma şartı olmadığı halde ‘hayvancılık
gelişsin, yöre ekonomisine katkıda bulunsun’ diye 5 milyon dolarlık yatırımla teknolojiyi yeniledi. Halen 15 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan fabrikada, bütün süt ürünleri üretiliyor ve bölgedeki bütün illerde pazarlanıyor.

Ekspres Gazetesi / GİRESUN


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler