Çocuklar Ayran İçecek

Çocuklar Ayran İçecek

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında, okul kantin işletmecileri ve 16 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren yeni bir uygulamayı devreye sokuyor.

KANTİNLERE SIKI DENETİM GELİYOR

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucu okul kantinlerinde ayran, yoğurt, mevye ve taze sıkılmış meyve suyu satışı zorunlu hale getirilecek.

Yeni dönemde kantinlerde hamburger, hazır meyve suyu, enerji içeceği ve kızartma gibi ürünler kesinlikle satılmayacak.

2012 Ocak ayından itibaren denetimlerin sıklaşacağını ifade eden Sağlık Bakanlığı “uyarı ve denetimleri dikkate almayan işletmecilerin anlaşması feshedilecek” uyarısında bulundu.

HEKİM SÜT’TEN ENERJİK AYRAN

Hekim Süt Fabrika Müdürü Mehmet Kıran, uygulamanın Obeziteyi engellemek ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla alındığını belirterek, şunları söyledi: “Kantin işletmecileriyle bir çalışma yürütüyoruz. Fabrikamızda çocuklar için özel olarak hazırlanmış, çeşitli boyutlarda Hekim Enerjik Ayran ismiyle ürettiğimiz ürünü tüketime sunduk.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri eğitimdeki başarıyı da beraberinde getirecektir. Bu nedenle uygulamaya biz de destek veriyoruz. Ailelerin de katkıları çok önemli. Zaten en sağlıklı içeceğin ayran olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Çocuklarımıza Hekim Ayran içmelerini öneriyoruz. Hekiminize Güvenin”

Yeni dönemde öğrencilerin yaşlarına uygun menü örneklerinin hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığına iletilirken,obezitenin önlenmesi için aile hekimleri de, çocukların boy-kilo istatistiklerini de kayıt altına alacak.


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler