ŞEHİTLER ATATÜRK VE OSMAN AĞA İLE BULUŞUYOR

ŞEHİTLER ATATÜRK VE OSMAN AĞA İLE BULUŞUYOR

Afyonkarahisar Giresun Şehitliği’ne yapılacak anıtın yapımını İşadamı Öner Hekim üstlendi.

Giresun Esnaf ve Sanaatklar Odaları Birliği (GESOB) öncülüğünde başlatılan Afyonkarahisar Giresun Şehitliği ve Sarıkamış 89.94.cü Alay Şehitleri anıtı ve rölyef yapımı ile ilgili çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

GESOB Başkanı Ali Kara, “Ülkemizin kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde canlarını ve kanlarını vererek şehit olan yiğit Giresun evlatlarına bu şekilde de olsa vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Çünkü varlığımızı onlara borçluyuz” dedi.

Kara düzenlediği basın toplantısında, Giresun Şehitliği’ne yapılacak olan anıtın Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim tarafından üstlenileceğini, bu anıtın Osman Ağa’nın Giresun Kalesi’ndeki anıt mezarından esinlenerek tasarlandığını söyledi.

OSMAN AĞA SUTUNU ANITI HEKİM’DEN

Ali Kara, “İşadamlarımızdan çok değerli hemşerimiz hayırsever insan Sayın Öner Hekim Afyonkarahisar Giresun Şehitliğine yapılacak anıt işçiliği giderlerine katkıda bulunmuşlardır. Katkı sahiplerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

GESOB Başkanı Ali Kara, kendileri için manevi değeri büyük olan Afyonkarahisar Şehitliğinde Büyük Taarruz sırasında bulundukları tepeyi düşmana vermemek için şehit olan Osman Ağa komutasındaki 47. gönüllü alaya mensup Giresun uşaklarının yattığını belirterek şunları söyledi: Genel Kurmay Başkanlığı’nın himayesindeki bu şehitliğimizin hemen yanına Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine Doğanlar Köyü muhtarlığınca şehitlik için tahsis edilen yere Giresun’daki Osman Ağa Anıtının üzerindeki sütunun 6,5 metrelik tıpatıp aynısını ve 28 m2 lik bir yüzü Türkiye Haritası bir yüzü Türk Bayrağı olan Türkiye Mozaiği Anıtı yaptırmaktayız. Bunlardan Osman Ağa Sütunu Anıtının tüm işçilik maliyetlerini Sayın Öner Hekim Karşılamaktadır ve açılış töreni ileriki günlerde kamuoyuna bildirilecektir. Ayrıca Afyonkarahisar’daki şehitliğimizde elektrik bulunmaması nedeni ile elektrik enerjisinin törene yetişmesi için Afyonkarahisar Valiliği, Bakanlık ve Milletvekillerimizle temaslarımız yoğun şekilde sürdürülmektedir.

“SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARDA BULUŞACAKLAR”

Böylece bir anlamda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları Osman Ağa ve Giresun Uşaklarını simgesel de olsa savaştıkları topraklarda buluşturmuş olacağız.

Kara basın toplantısında, Erzurum Şenkaya İlçesi Aşkar Boğazına konuşlandırılacak olan 89. 94.cü Giresun Gönüllü Alayları Sarıkamış Şehitliği ile ilgili bilgiler verdi. Buna göre buraya Genel Kurmay Başkanlığının TİP PROJE ANITI ikincisi ise bir şehit annesini simgeleyen AĞLAYAN HİLAL ANITI yapılacak ve heriki anıtın 10 Temmuz tarihinde açılacağını söyledi.

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKARAK GÖSTERECEĞİZ”

Ali Kara, “Ülkemizde ve Giresun’da yaşanan terör eylemlerine bir tepki olarak bütün Giresunluların her türlü tahriklerden uzak birlik ve beraberlik içinde atalarımızın kanı ve canı pahasına bizlere emanet ettiği bu güzel vatanımızda huzur ve istikrarımızın bozulması için gayret gösteren iç ve dış hainlere karşı birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği şehitlerimize en anlamlı saygı Sarıkamış ve Afyonkarahisar Giresun Şehitlerine sahip çıkma ile göstermeliyiz” diye konuştu.


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler