GRÜ ‘Den HEKİM SÜT’e Ziyaret

GRÜ ‘Den HEKİM SÜT’e Ziyaret

Giresun Üniversitesi öğrencileri ilimiz merkezinde faaliyet gösteren tek sanayi kuruluşu olan Hekim Süt’ü gezdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğrenim gören 50 öğrenci, sanayi üretimi yapan kuruluşların teknik-idari ve üretim yapısını incelemek üzere düzenlenen gezi kapsamında Hekim Süt’e geldiler. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Kemal Ataman, öğretim üyeleri Yrd. Doç.Dr. İhsan Cora,Yrd. Doç. Dr. M. Cemil Özden’in yeraldığı gurup, Hekim Süt Genel Koordinatörü İsmail yaşar tarafından karşılandı.

Öğrencilere fabrikanın üretim tesislerinde bilgiler veren Yaşar, “Giresun Üniversitesi yöneticilerini ilin yerel sanayi kuruluşlarını tanıtma adına yaptıkları gezi nedeniyle kutluyorum. Bunu bir sahip çıkma ve destekleme olarak değerlendiriyor ve sizleri burada konuk etmekten mutluluk duyuyoruz Hekim Süt, şeffaf üretim anlayışından yana olan bir kuruluş. Ürünlerimizin hijyen ve gıda güvenliği taşıyan bir ortamda üretildiğini sizlere gururla gösteriyoruz. Üniversitemizin birim ve bölümlerindeki hizmet sektörleri bizim ürünlerimizi kullanıyor. Bunun daha da yaygınlaşmasını diliyoruz. Üniversitemizin akademik ve idari personelini, öğrencilerini Hekim Süt ürünlerini tüketmeye davet ediyoruz ” dedi.

Yaşar, üniversite ile kendi alanlarıyla ilgili işbirliği ve ortak projeler yürütmek istediklerini de sözlerine ekledi.

İsmail Yaşar, sütün hammadde halinden ürüne dönüşmesine yönelik anlatımda bulundu ve fabrikada üretimi yapılan 11 çeşit ürünü tanıtarak ve soruları cevaplandırdı. Hekim Süt Üretim Müdürü Emine Kırkoçoğlu eşliğinde guruplar halinde 1 saat süresince fabrikayı gezen öğrenciler edindikleri bilgilerin kendilerine hem öğrenim hem de günlük yaşamlarına katkıda bulunacağını ifade ettiler.

Gezi ,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü akademisyen ve öğrencileriyle fabrika yöneticilerinin günün anısına fotoğraf çektirmeleriyle son buldu.


Diğer Görseller
Doğadan ve Doğal Ürünler